Nyheder og indblik - Få del i vores viden | Unit IT

Stor Copilot opdatering: Microsofts AI ændrer måden vi skal bygge applikationer på

Skrevet af Marie Dyrendal Rasmussen | 2. oktober 2024 08:50:00 Z

Ovenpå den helt nye bølge af Copilot-opdateringer står to ting helt klart: Microsofts kunstige intelligens bliver både meget mere intelligent og langt mere selvstændig. For i fremtiden nøjes Copilot ikke kun med at forstå og læse tekst - den kommer til at forstå meget mere komplekst input som billeder, video, tale, filer i form af tal, tabeller. Det betyder, at du både skal bygge nye typer og applikationer og at du skal bygge dem på en ny måde.

Hvordan skal organisationer arbejde med AI i fremtiden?

Dette spørgsmål stiller mange virksomheder sig selv. Det er klart, at AI vil blive en integreret del af fremtidens arbejdsrutiner. Men hvad betyder det for medarbejdernes roller, når AI overtager flere opgaver? Microsofts VP for Business & Industry Copilot, Charles Lamanna, adresserer netop det i den nyeste Copilot-opdatering og forklarer, hvordan vi i højere grad som udviklere skal ændre mindset omkring “how you build” og “what you build”, og netop disse to aspekter er noget, vi skal have stor fokus på i vores fremtidige arbejde.

For det første skal vi forstå, hvordan vi kan anvende AI i vores arbejdsprocesser. Konceptet og processerne omkring “how we build” vil ændre sig markant, for udviklere kommer i højere grad til at adoptere AI som en central komponent i deres arbejde. Udviklere skal arbejde smartere i deres udvikling, og ingen kommer udenom AI og at integrere det som et supplerende værktøj i deres arbejde.

Nye applikationer skal begynde med AI

For det andet vil fremtidens løsninger se anderledes ud end dem, vi kendte for bare fem år siden. Med AI og Copilot vil løsningerne blive langt mere intelligente. Dette er kernen i konceptet “what you build”. Vi skal tænke AI ind i de løsninger, vi udvikler til brugerne, og fokusere på AI-drevne løsninger, der optimerer arbejdsprocesserne for alle i virksomheder.

Fordi AI bliver et arbejdsredskab, vil den berige os med viden og anbefalinger, som gør, at vi automatisk kommer til at bygge mere intelligente løsninger, som vi ikke selv er i stand til at tænke til ende, på samme tid som AI kan foreslå dem til os i vores arbejde.

Som Microsoft-kunde vil man have svært ved at komme udenom Copilot i fremtiden. Vi har indtil i dag set den fungere, hvor vi interagerer med den i chat. Vi kan skrive et spørgsmål, og den kan på ingen tid respondere med et svar, der giver os hurtig viden om det, vi spørger den om.

Copilot bliver kun klogere

Men vi kommer til at se en anden adfærd fra Copilot i fremtiden. Microsoft præsenterer i deres nyeste Copilot-bølge, at Copilot bliver meget mere intelligent og selvstændig. Copilot bliver nemlig i fremtiden ikke kun begrænset til at kunne forstå og læse tekst, den kommer til at forstå meget mere komplekst input som billeder, video, tale, filer i form af tal, tabeller mm.

Alt det skal bidrage til mere intelligente måder at interagere med Copilot på. Det vil sige, vi behøver ikke længere være begrænset til “kun” at skrive med din AI, men vi kan give den en voiceover, lave et screencast til den, og den vil kunne behandle vores input på samme måde, som den hidtil har gjort med tekst.

PowerPlatforms popularitet eksploderer

I fremtiden vil vi se, at Power Platformen skal supportere os meget mere i denne rejse, hvor vi som udviklere bruger AI til at lave mere intelligente løsninger til vores brugere. Copilot bliver udviklet med formål at hjælpe udviklere i deres tilgang til “how you build”, det vil sige, hvordan vi interagerer med Copilot på de her nye multimodale måder med tekst, tale, video og data af forskellige typer, for at bygge mere intelligente løsninger.

Alt dette skal udvindes i “what we build”, for på samme måde vil Copilot optimere vores løsninger ved at komme med anbefalinger til, hvordan løsninger optimeres løbende, hvordan vi bruger produkterne mere optimalt på tværs af hinanden, og tænker i arkitektur, vi måske ellers ikke selv ville have fundet på, fordi den finder optimale måder at kombinere flere områder - eksempelvis hvordan man som udvikler bedst muligt integrerer Power Automatisering i sine Power Apps, og i øvrigt hvordan man supplerer dette med en Copilot Agent, men også i måden den er i stand til at komme med forbedringsforslag, optimere manuelle udviklingsprocesser, og supplere os i vores måde at fejlsøge på i de enkelte produkter.

Alle de koncepter kommer i praksis til at påvirke millioner af udvikleres måde at arbejde på. På verdensplan er der netop målt, 48 millioner interagerende brugere med Power Platform  HVER måned. Sidste år var det tal omkring 33 millioner, så hvad siger denne stigning på omkring 45% os? Power Platformen går kun én vej, og det er frem! Og hvorfor er Power Platformen interessant for dem, der synes AI er interessant? Her skal vi se hen imod Power Platforms produktet Microsoft Copilot Studio.

Copilot Studio åbner døren til tilpassede og målrettede AI-agenter

Copilot Studio har været under massiv udvikling det seneste år, og nu bliver netop dette værktøj endnu smartere. Indtil nu har vi haft mulighed for at udvikle Custom Copilots, som tillod os at integrere vores egne datakilder med en skræddersyet chatbot og lade kunstig intelligens vejlede vores brugere med vores data. 
En udvikler har indtil nu haft til opgave at lave opsætning og den nødvendige logik for opsætning af chattråde, forudse brugerscenarier og imødekomme disse scenarier med korrekt opbygning af chatkorrespondancer, inkorporere nødvendige aktioner og time dem til brugerne.

Med Microsofts nyeste lancering kan udviklere nu optimere denne udvikling inden for netop Custom Copilots. Det bliver nu til Copilot Agents.

En custom AI baseret på Copilot hedder nu en agent

Copilot Agents repræsenterer en betydelig opgradering, hvor udviklere får adgang til avancerede værktøjer og funktioner, der gør det muligt at skabe endnu mere intelligente og responsive agenter. Hvor vi førhen har skullet definere overfor automatiseringsflow, i hvilken rækkefølge den skulle gøre de enkelte steps, og programmeret den til at følge en helt bestemt proces, så kan vi nu gøre denne forretningsautomatisering endnu smartere.

I udvikling af Copilot Agent får vi mulighed for at angive nogle triggere og nogle actions, hvorefter en Copilot Agent bliver i stand til selv at identificere, hvornår den skal udføre en handling og i hvilken rækkefølge den skal gøre det.

Det vil sige, hvor det førhen var nødvendigt, at en bruger triggerede, at en Custom Copilot skulle udføre en handling, kan denne del nu automatiseres, så man i bestemte scenarier, hvor man ved, noget bliver gjort på én måde hver gang, kan foretage automatiseringen i baggrunden.

Det er et godt eksempel på, hvordan vi som udviklere kommer til at lave mere intelligente løsninger, men “what we build” bliver i højere grad mere intelligente og selvstændige løsninger, der vil optimere omkringliggende processer for vores brugere.

Kan du bruge inspiration til nemt og effektivt at komme i gang med tilpassede Copilot Agenter? Se hvordan du kommer i gang med Copilot Studio her.