Frank Andersen
SQL specialist

Græsset var ikke grønnere 

Tilbage i marts 2014 blev jeg ansat som SQL-konsulent i det tidligere IT Craft, som nu er en del af Unit IT. Men fra oktober 2017 tog jeg en lille afstikker til en anden virksomhed. Det blev dog kun til 10 måneder væk fra SQL-kollegerne, for jeg har vist for meget krudt i røven til at sidde som intern it-mand i en stor organisation. Derfor var det nemt at sige ja tak, da jeg blev inviteret på en kop kaffe på min gamle arbejdsplads og blev tilbudt at komme tilbage. Det var mange små ting, der gjorde udslaget, men jeg savnede hovedsageligt at kunne bruge hele paletten af kompetencer ude ved kunderne, som man kan her. Så jeg startede igen i august 2018.

SQL fra A til Z

Som SQL konsulent rådgiver jeg kunderne om deres SQL-løsninger. Både kunderne og opgaverne varierer meget i størrelse. Vi er med helt fra design af løsninger til optimering, så det er SQL fra A til Z, og det er netop dét, der gør arbejdet spændende og udfordrende. Vi har hele paletten.

I det hele taget trives jeg godt som konsulent. Især holder jeg af at sidde ansigt til ansigt med kunden. Selvom kundekontakt fint kan fungere over telefonen, så kører jeg hellere ud til kunden en tur, så vi kan se hinanden i øjnene. 

Og så nyder jeg selvfølgelig at have en flok kompetente kolleger, som står klar til at give en masse sparring. Det er svært at få, når man sidder ene mand ude i en virksomhed. 

Frit spil til at afprøve nye ideer

Hos Unit IT er der plads til at den enkelte medarbejder tager initiativ og foreslår nye ideer. Hvis man har noget, man gerne vil afprøve, så bliver det godt modtaget. Sådan var det også, da jeg tog initiativ til det, vi nu har valgt at kalde Tech Nights. Det er kort fortalt nogle seancer, hvor vi mødes efter arbejdstid for at sparre og videreudvikle os. Der bliver bestilt pizza og cola, og så nørder vi, indtil vi ikke gider mere. Det er en mulighed for at stå foran de andre og fortælle om et emne, vi har sat os ind i, så vi får tankerne lidt i gang. Vi ser på, hvad der rører sig ude i markedet, så vi kan stå lidt stærkere. Emnet kan også være en opgave, vi har for en kunde, hvor man har brug for indspark ad den vej. 

Som en lille familie

Udover Tech Nights er samværet med kolleger også formaliseret gennem personaleforeningen, som sørger for, at vi mødes på tværs af lokationer til aktiviteter som f.eks. bowling og brætspilsaftener. 

Men det er mange små ting, som gør det til et rart sted at være. Det er primært det at have gode kolleger. Vi er som en lille familie med en helt speciel jovial omgangstone, og der er nem adgang til ledelsen. Så nærværende er ikke bare noget vi er over for kunderne. 

Det er også måden vi er sammen med hinanden på. 

 

Ring til Danmarks Mest Anbefalede Virksomhed 2020