AI bliver afgørende for hurtig og effektiv it-sikkerhed

Kunstig intelligens er allerede begyndt at påvirke flere af de måder moderne virksomheder arbejder på. Det gælder også for den it-sikkerhed, der er helt central for driften af forretningens systemer. For AI skaber både adgang til hurtigere reaktionstider og bedre kvalificerede reaktioner, siger Unit IT’s nye Director of Security Solutions.

Mange steder i den moderne forretning er der lagt op til, at AI kan forløse et stort potentiale. Men ret få steder er det potentiale allerede realiseret og omsat til faktiske gevinster. Men inden for it-sikkerhed står det helt klart, at AI bliver en gevinst. En gevinst man bør begynde at udnytte allerede nu. 

For den del af sikkerhedsberedskabet, der handler om hurtigt at reagere på sikkerhedsalarmer og effektivt vurdere risici, kan gøres endnu mere effektivt med AI. I nogle tilfælde endda mere effektivt end i en bemandet døgnvagt. 

 

“Tid er altafgørende for it-sikkerhed. Jo hurtigere du kan rykke, desto mindre bliver skaden. Og maskiner er hurtigere end mennesker. Derfor er det også oplagt, at AI kommer til at spille en helt central rolle i forhold til at gøre dit sikkerhedsberedskab endnu hurtigere”, fortæller Hassan Kallas, der er Security Solutions Director i Unit IT. 

 

Men det er ikke bare hastigheden, der har glæde af AI. Kunstig intelligens kan kombinere stor historisk viden med altid opdateret knowhow. Derfor kan de hurtigere reaktioner også foretages med højere kvalitet. I hvert fald i dele af beredskabet.

 

“Den rigtige reaktion på en sikkerhedshændelse kræver både stor erfaring og en masse opdateret viden. Chancen for, at den første person der ser en alarm, har begge dele, er ikke ret stor. Men det har den rigtige kunstige intelligens. Det betyder, at en AI både reagerer hurtigere, men også i nogle tilfælde, behandler en hændelse med højere kvalitet. Den vil agere som en erfaren sikkerhedsspecialist og på den måde løfte sikkerhedsniveauet”, forklarer Hassan Kallas.

 

Men AI løser ikke alle sikkerhedsudfordringer. Og kunstig intelligens kan ikke gøre det alene. For man kan aldrig undgå at få falske positiver, når man arbejder med at fange sikkerhedsalarmer. Og en AI er heller ikke klogere og mere anvendelig, end de rammer, der sat op for den. Så selvom AI kan være en gevinst i forhold til at identificere trusler og styrke reaktionstiden, så bliver den dybe viden om it-sikkerhed lige så nødvendig som altid. Måske endda endnu vigtigere.

 

“Vi mangler allerede nu sikkerhedsspecialister i Danmark og vi kommer til at mangle flere. AI kan hjælpe med beredskabet, men vi kommer altid til at behøve specialister, der kan sætte rammerne for AI og drive platformene. For det kræver helt særlig viden og indsigt, at bygge den rigtige sikkerhed med AI i fokus. Det er et strategisk vigtigt område for os, og det er fundamentalt for vores sikkerhedsindsats de kommende år, at hjælpe vores kunder med at få adgang til de sikkerhedsfordele, som AI kan give”, fortæller Hassan Kallas.

 

Om Hassan Kallas

Hassan Kallas er ny Security Solutions Director i Unit IT. Sammen med det stærke sikkerhedsteam skal han udvikle og styrke Unit IT’s sikkerhedsydelser og øge den beskyttelse vi tilbyder krævende virksomheder.

Hassan Kallas har 30 års erfaring fra it-sikkerhedsbranchen, hvor han har hjulpet virksomheder som Tempest (i dag Infinigate), Dubex og TDC Erhverv med at levere førende sikkerhedsløsninger til danske virksomheder.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag E-bogen "Tre tips inden du tænder for Copilot!"