Fritz Øhlenschlæger skal lede Unit IT's kontor i Prag

Fritz Øhlenschlæger overtager ledelsen som General Manager for at drive og skalere Unit IT’s kontor i Prag.

Med tidligere succes i at lede etableringen af Itadels kontor med 160 medarbejdere i Tjekkiet, bringer Fritz Øhlenschlæger erfaring inden for både opstart af virksomheder og international IT-talentrekruttering til bordet.

Den danske, familieejede IT-udbyder Unit IT har landet den erfarne professionelle Fritz Øhlenschlæger til at drive og skalere kontoret i Prag.

Efter at have boet i Prag de sidste fem år, besidder Fritz Øhlenschlæger både den erfaring og vedholdenhed, der kræves for at navigere udfordringerne ved at bygge og skalere virksomheder i Tjekkiet.

Fritz Øhlenschlæger har tidligere ledet LEGO's tjekkiske modelfabrik som Global Head of Operations i 2014; og som Vice President og General Manager i 2019, stod han i spidsen for etableringen af Itadels, nu ITM8, kontor i Prag med mere end 160 medarbejdere.

Han vil bringe denne ekspertise i spil i sin nye rolle som General Manager hos Unit IT, når det tjekkiske kontor skaleres.

-Udover formaliteterne ved at oprette et firma, såsom registrering af firmaet, bankkonti og skattelister - alle de væsentlige krav - er det spændende for mig at vokse den faktiske forretning: At bygge et blomstrende center of excellence, fremme vækst hos både kunder og kolleger, og maksimere synergierne med vores danske kontorer for at levere mere værdi til vores kunder, end hverken det tjekkiske eller danske kontor kunne gøre på egen hånd, siger Fritz Øhlenschlæger.

Med 30 års erfaring i forskellige internationale ledelsespositioner hos Schur, One2One og LEGO, blandt andre, har Fritz Øhlenschlæger været dybt involveret i marketing, turnarounds, forretningsudvikling og finans, altid med en menneskefpokuseret tilgang, noget der tæt matcher med værdierne hos Unit IT. Sammen med hans dokumenterede track record for at starte og bygge operationer i Tjekkiet, gør dette ham til det ideelle match for at overtage Unit IT’s tjekkiske kontor.

Mennesker er nøglen til succes

Med en baggrund og uddannelse i grafisk design har marketing og iværksætteri altid været en del af Fritz Øhlenschlægers arbejdsliv. Og disse professionelle interesseområder har en afgørende fællesnævner: At arbejde med mennesker, som altid har været hans passion.

-Efter min erfaring kommer enhver virksomheds succes fra at pleje og arbejde med de rigtige mennesker på de rigtige positioner. Og atter en gang at kunne bygge og skalere en organisation, giver mig mulighed for at trække på mine erfaringer og netværk, og samle det rigtige vindende team for at opnå de bedst mulige resultater, siger Fritz Øhlenschlæger, og tilføjer:

-Jeg finder, at arbejdsstyrken i Tjekkiet ofte har en unik drivkraft, tæt knyttet til folk, der er unge, talentfulde og motiverede individer fra forskellige baggrunde i Central- og Østeuropa. De kommer til Prag ikke kun for karriereformål, men også for at opbygge et tilfredsstillende personligt liv. Dette gør det sociale aspekt endnu mere fremtrædende. Med 10-20-30 nationaliteter under ét tag er det faktisk afgørende at finde fælles grund og en delt kultur. At omfavne denne diversitet er også en styrke, og jeg er stolt af at repræsentere Unit IT, som er kendt for sin robuste medarbejderkultur.

Kompetencecentret i Prag sigter mod at rekruttere cirka 25 nye kolleger i 2024. De første 14 stillinger er allerede under kontrakt og klar til at slutte sig til virksomheden fra foråret 2024.