Udbud gik til Unit IT - igen
Da Unit IT for anden gang i træk vandt udbud om hosting af Sydtrafiks servere og sikkerhedsløsninger, handlede det både om pris, services og tillid til professionalisme.
Sydtrafik er et fælleskommunalt trafikselskab i den jyske del af Region Syddanmark. Selskabet blev dannet i forbindelse med kommunalreformen i 2006 med baggrund i de daværende tre trafikselskaber: VAT, Ribe Amts Trafikselskab og Sydbus. Busdriften udgør den væsentligste aktivitet i virksomheden, der også omfatter togdrift samt flextrafik.
Unit IT vandt udbud
Samarbejdet mellem Sydtrafik og Unit IT begyndte i starten af 2015, da den del af Unit IT, som tidligere hed Outforce, vandt et udbud om hosting af servere. Som offentligt selskab er Sydtrafik nemlig bundet af udbudsregler, og dets it-systemer har en størrelse, der kræver, at it-aftalerne skal i udbud.
”Udbuddet blev vurderet ud fra en blanding af både pris, produkter og services. Her vandt Unit IT på den professionalisme, de leverer, og efter det seneste udbud, som Unit IT vandt igen, er aftalen forlænget med yderligere tre år,” siger Jens Icedor Iversen, IT-Administrator, Økonomi og IT.
Hostingaftalen er med tiden udbygget til også at omfatte SQL-service, og det seneste år er sikkerhedsløsningerne Sikkerhedsovervågning og Sårbarhedsscanning inkluderet.
Nogen at stole på
Sydtrafik har en intern it-afdeling, så her styrer selskabet selv en del af sine it-systemer, men bruger Unit IT, når de er gået i stå, og når de skal have oprettet noget nyt. Og hvis der er brug for en ekstra indsats, som dengang alle Sydtrafiks interne it-medarbejdere lagde sig syge på samme tid, træder Unit IT til som it-vagt.
”Vores samarbejde med Unit IT betyder, at vi har nogen, vi kan stole på. Nogen, der leverer høj oppetid og god service. Vi bliver altid mødt af glade og flinke mennesker, både når vi mødes ansigt til ansigt, og via online møder,” siger Jens Icedor Iversen.
Sikkerhed er en af de vigtigste ting for Sydtrafik
Som offentligt selskab håndterer Sydtrafik en betydelig mængde oplysninger, de er forpligtet til at sikre, ikke bliver lækket. Det er eksempelvis oplysninger på alle de kunder, som har rejsekort, eller oplysninger på dem, som har fået bøde for at køre uden billet, eller dem der skal fragtes på sygehuset via flextrafik.
Derfor er it-sikkerhed en af de vigtigste ting i Sydtrafik, hvilket også er årsagen til, at de løbende får foretaget sikkerhedsovervågning og en gang om måneden får foretaget en sårbarhedsscanning af deres systemer.
”Og vi kan konstatere, at sikkerhedsovervågningen virker, for på et tidspunkt havde vi en anden it-sikkerhedskonsulent til at arbejde på vores systemer, og hans ’indtrængen’ blev opdaget af sikkerhedsovervågningen,” fortæller en tilfreds Jens Icedor Iversen.