Pilgrim

Som en del af et øget fokus på at skabe værdi af data har smykkeproducenten Pilgrim indgået et samarbejde med Unit IT for at løfte Pilgrims BI løsning til et nyt niveau.

Scroll

Nu kan alle arbejde i AX uden afbrydelser fra BI-løsningen

Med Pilgrims gamle BI setup måtte medarbejderne nemlig væbne sig med tålmodighed, når BI hver tredje time hentede data direkte fra AX produktionsserveren ind i Power BI. Det gjorde systemet langsomt, at al data skulle trækkes ud af AX under hver opdatering.

Gennem første loop har Unit IT hjulpet med at udvikle et Data Warehouse, hvor kun ny data i AX hentes ud fra systemet. Det har mindsket påvirkningen af systemet betydeligt og forbedret opdateringstiden mange gange, så alle nu kan arbejde på serveren uden afbrydelser fra BI-løsningen.

Indsigt til alle

Indtil implementeringen af et nyt BI miljø har Pilgrim været afhængig af, at superbrugere gjorde data tilgængelig, udviklede rapporter og distribuerede dem til slutbrugerne. Med udviklingen af en konsolideret datamodel, en såkaldt Tabular Kube, er data nu blevet let tilgængeligt for dem i organisationen, der måtte have behov for indsigt - alene ved at oprette forbindelse til datamodellen via Power BI, Excel eller andre front end værktøjer.

Udover at mindske belastningen på AX, har den nye datamodel også muliggjort en hyppigere opdateringsfrekvens - noget, som især Pilgrims retail-afdeling sætter pris på at have ved særlige lejligheder som f.eks. Black Friday, hvor man så kan følge salget på timebasis.  

Vilkår for udvikling er nu blevet lettere

For at Pilgrim på sigt skal kunne implementere ny data fra andre datakilder, var der behov for at strukturere data samt udvikle dimensioner og fakta-tabeller. Det har forenklet kodekompleksiteten og dermed gjort det nemmere og billigere at få tilkoblet ny data, når der bliver behov for det.

”Man kan aldrig kan sætte to streger under sit BI projekt, da behovene konstant forandres og nye ideer opstår. Derfor lægger vi utrolig stor vægt på at skabe et dynamisk miljø, hvor nyudvikling er let at implementere, og vejen fra idé til et færdigt output bliver så kort som muligt,” siger Rune Bysted, BI Lead, Unit IT.

Om samarbejdet med Unit IT

”En af de fordele, vi har oplevet, har været, at deres udvikler var med fra allerførste møde – og ikke kun salgspersonalet, som man ellers ofte oplever. Det er rigtig positivt,” siger Jonas Winther Kristiansen, Chefcontroller hos Pilgrim, og udtrykker tilfredshed med den løsning, Unit IT har lavet i forhold til at reducere belastningen af AX.

”Det har været et rigtig fint forløb. Det eneste, jeg har været inde over, har været en kort gennemgang af Pilgrim og vores behov, samt validering og fejlretning af tallene. Ellers har de løst det hele selv, hvilket kunne lade sig gøre, fordi de kender os fra tidligere opgaver og har haft adgang til vores tidligere løsning. - Og netop fordi de kender vores forretning, er det naturligt for os at køre videre med dem, når vi snart skal have data fra nyt lønningssystem tilføjet.

Løsningen har resulteret i en minimering af belastningen af vores ERP system, så vi ikke sløver andre kørsler i huset. Det giver den fordel, at vi også kan køre hyppigere opdatering af rapporter uden at det belaster systemet, og samtidig sikrer vi, at alle arbejder ud fra de samme data. Derudover bliver det nemmere og billigere at få tilkoblet anden data, når vi skal bruge det.”

Jonas Winther Kristiansen
Chefcontroller, Pilgrim

 

 

Kontakt os