Verdo

Verdo er en moderne koncern med fokus på fremtidens energi. I Danmark spiller Verdo en vigtig rolle som multiforsyning – og som ekspert på både tele, elektricitet, vand og varme.

Scroll

Oprydning og konsolidering var en rigtig god business case for Verdo

”Jeg har mødt mange virksomheder, som tror, at det her, det kan ikke betale sig for dem. Men når jeg kigger på vores business case, kan jeg kun sige, at der i dén grad kan være meget at komme efter, også for mindre virksomheder. Jeg kan kun opfordre til at gå i dialog med Unit IT” lyder det fra Annette Jelle, CIO hos Verdo.

Om baggrunden for Verdo’s samarbejde med Unit IT fortæller CIO Annette Jelle, at Verdo’s daværende setup ikke var optimalt konstrueret. Strukturen var fragmenteret, og de var begyndt at løbe ind i performance-udfordringer. I det hele taget var Verdo nået til et punkt, hvor man ikke længere kunne lappe sig igennem, men stod overfor en større investering.

”Vi stod over for den helt store hjerte-lever-nyretransplantation på vores infrastruktur og serversetup. SQL var et af de tre vitale organer, vi skulle have trukket ud af vores egen driftsorganisation og lagt over til eksterne specialister.”

Annette Jelle
CIO, Verdo

Verdo er en internationalt ledende leverandør af biomasse til store energiselskaber, industri og erhverv. Til samme kunder tilbyder Verdo også avancerede tekniske løsninger til etablering, drift og service af bæredygtige energianlæg.

Ingen tvivl om valget af Unit IT

Da Verdo skulle vælge it-leverandør til SQLprojektet, var der ingen tvivl.

”I teorien burde vi have spurgt andre, men der var på ingen måde tvivl om, at det var Unit IT, vi skulle gå med, hvis vi skulle inddrage en ekstern it-leverandør,” fastslår Annette Jelle og uddyber: ”Folkene hos Unit IT er fagligt yderst kompetente, og for mig er der ingen tvivl om, hvad de står for: professionalisme og skarphed. De er dygtige mennesker, der kan sætte det rigtige hold til den opgave, de står overfor.”

”Business casen hang pænt sammen – rigtig pænt!”

Projektforslaget og det tilhørende prisestimat, som Unit IT udarbejdede for konsolideringsprojektet, tog det ikke lang tid at få godkendt internt i organisationen, fortæller Annette Jelle. ”Business casen hang pænt sammen – rigtig pænt! Vi kunne se, at der var store muligheder for at optimere på hele vores SQL-setup og opnå bedre performance og øget hastighed til vores brugere. Oprydning og konsolidering ville spare os for en stor post på licensdelen og besparelser på hele SQL-setuppet. Oven i det hele stod vi overfor garantiudløb og service på en AX-server, som ville komme til at koste i omegnen af en halv million.”

Oprydning med den helt store skovl

Unit IT fik med Annette Jelles egne ord til opgave at gå ind og rydde op i det hele med den helt store skovl. Og business casen – dén holder vand og har leveret resultaterne, slår Annette Jelle fast.

”Det er en rigtig god business case – og så har vi endda kun kigget på kroner og øre, vi har ikke engang indregnet brugertilfredshed. Unit IT har samlet og konsolideret, og forretningen har virkelig kunnet mærke forbedring i performance. Vi har fået nemmere vedligehold og administration, sparet et betragteligt beløb i licenser ved at konsolidere ned på færre servere, og opnået øget effektivitet ude i forretningen – de kan virkelig mærke, de har fået noget vildere og bedre at lege med derude.”

Verdo gik fra ca 26 SQL instancer (8 fysiske servere) til 6 SQL instancer (1 fysisk cluster – 2 servere).

Godt samarbejde med forretningen

Samarbejdet mellem Unit IT og forretningen fungerede upåklageligt i det halve års tid, projektet var undervejs. Det var bl.a. to vitale ERP-installationer på SQL Serverne, og tunge GIS-data i databaserne, der ville blive berørt af projektet.

”Unit IT var gennem hele projektet meget lydhøre over for forretningsejerne på de forskellige systemer. De gjorde meget ud af på forhånd at aftale med forretningen, hvornår det ville passe dem at flytte tingene, og det blev der taget højde for i tidsplanen. Unit IT har forståelsen for forretningens dagligdag og behov, og har i det hele taget haft en god kemi med alle i organisationen, så vi har bare sluppet dem løs,” siger Annette Jelle.

Dygtige projektledere der holder tidsplanen

Ifølge Annette Jelle er konsulenterne fra Unit IT gode projektledere, som gør deres arbejde grundigt og holder tidsplanen.

”Unit IT har forståelsen for, hvad det er for en kunde, de har med at gøre – hvornår de skal holde lidt igen, fordi organisationen er presset, og hvornår de kan give os et ekstra skub, for at vi kommer i mål til tiden. Og er der problemer, får vi det at vide på den gode måde.”

 

 

Løbende serviceaftale med Unit IT holder SQL spænstig

I forlængelse af projektet har Verdo valgt at indgå en løbende serviceaftale med Unit IT. ”Med vores serviceaftale med it Craft får vi hele tiden foretaget et sanity check af vores setup og vurderet, om der er noget, der skal kigges på eller optimeres. Vi er glade for, at det er Unit IT, der har vores vedligehold – vi har ikke specialister og kompetencer i huset, men lægger den service ud til Unit IT. Det er nemt og overskueligt.”

Udfordrer 3. part leverandører

Annette Jelle forklarer, at Verdo også bruger Unit IT til at udfordre og tage den faglige sparring med 3. parts leverandører.

”Vores tidligere ø-landskab har blandt andet været med baggrund i, at når en 3. parts leverandør har ønsket en dedikeret server, så har vi ikke haft kompetencerne til at gennemskue setuppet, og vi har ikke haft de interne ressourcer til at udfordre den leverandør, vi står overfor. Nu er det Unit IT, der udfordrer og tager den faglige sparring med leverandøren.”

Kontakt os