Scroll

localeID 8192 is not installed

Jeg vil dele en oplevelse fra min hverdag hvor problemet virkede underligt og løsningerne mange, som alle sammen alligevel ikke virkede.. før jeg kiggede på det åbenlyse.

Problemet er, at når jeg deployer en SSIS pakke til en min SQL Server så fejlede 2 ud af de 30 pakker med fejlen: ”localeID 8192 is not installed”

Og selvfølgelig virker det lokalt i min Visual studio. Sådan syntes jeg tit det er, uanset hvad jeg forsøgte, så forblev fejlen det samme: ”LocaleID 8192 is not installed”

Min første tanke gik på at der, meget oplagt, var en forkert LocaleId indstilling i SSIS pakken, men de var alle de samme – og jeg havde kun 2 ud af 30 pakker, som fejlede og alle havde samme localeId indstilling:

Ingen løsning på internettet

Jeg søgte på nettet efter LocaleID 8192, men kunne ikke rigtig se hvad det skulle være. Så som de fleste andre så bliver google spurgt for at finde artsfæller med samme problem og ikke underligt så stødte jeg på flere som har haft samme problem. Det som gik igen for det fleste var, at der var udfordringer med et ”miss-match” i regedit for den bruger som afvikler SQL server servicen – derfor kunne SQL Serveren ikke ”finde ud af det” og det skulle så skabe LocaleID fejlen.

se f.eks. denne artikel:http://www.vdwielen.net/2018/12/ssis-deployment-error-locale-id-lcid.html

Jeg fulgte rådet som lød ens i flere kilder, hvilket ofte er et godt tegn, men efter rettelse i regedit og service genstart stod jeg desværre med samme fejl – Så videre med min fejlsøgen. Jeg forsøgte både med og uden proxy account, som afviklede SSIS pakken, stadig uden held. Jeg fandt en artikel hvor én bruger havde fået sit problem løst ved at deploy SSIS i en ældre version end SQL Serveren var.

 

(Min server er 2019)


2. forsøg

Jeg deployede pakkerne, kørte dem men igen uden held; 2 ud af de 30 pakker fejler med LocaleId 8192 is not installed.

Jeg vil gerne afsløre at jeg her er lettere frustreret; man skulle jo tro, at det var udviklingen der tager de fleste timer.. men ofte er det sådanne småting, som dette der tager tiden.

Anyways efter noget fundering og en god gåtur, så slår det mig…. Er fejlen virkelig så åbenlys, at de 2 pakker som fejler, er det eneste hvor localeId egentlig har noget at sige. Så jeg kiggede på serverens sprogpakker:
Her var 2 pakker English (United stated) og Danish:

Så kiggede jeg på min lokale udviklings pc og her er en sprogpakke mere, som også er default sprogpakken English(Denmark) hvilket passer med den LocaleId SSIS pakkerne har som default og som giver fejlen LocaleId 8192 is not installed.. hvilket man jo kan sige er rigtigt nok DOH!

Så jeg rettede localeId i de 2 SSIS pakker til English(United states) og ikke underligt, så kører de igennem uden problemer på SQL Serveren også.

Lesson learned

Bare fordi mange andre på google har haft samme udfordring, så er det ikke ensbetydende med at min udfordring er den samme – faktisk passede fejlbeskeden (hvis man så lige ved hvad LocaleID 8192 er 😊) denne gang fint med problemet. Og løsningen ret logisk og simpel. Det er nemt nogle gange at tro at problemet er større end det i virkeligheden er 😊

Tak for di du læste med. Vil du gerne have en snak om dit SQL miljø, SSIS udvikling, Data Warehouses så er du velkommen til at kontakte mig eller en af mine dygtige kollegaer i Unit it på tlf:  88 333 333.

 

Kontakt os